Thursday, April 1, 2010

LAYAR KEHIDUPAN ....

Assalammualaikum.....& hello every body!
Nmpakny dah lama saya tak sempat update blog ni, mmg busy sangt2 dngn assingemt yg dah last2 miggu kuliah ni tapi agak berat, itulh yg kelam kabut d'buatnya. Dlm masa yg sama dngn kls ganti n presentation lgi. Walau apa pun, sya b'syukur sbb dpt hadapi dan laksanakan tugasan2 ini hingga selesai. Mmmg t'rasa t'ubat semua keletihan setelah dpt mnyeselaikan tugasan yg telah d'buat termampu dan sebaik mugkin.
D'samping sibuk dngn tugasan2 , dlm msa yg sama b'laku mcm2 peristiwa atau keadaan d'sekeliling sya iaitu insan2 d'samping sya seperti teman2 tanpa d'duga yg m'buatkn ia sbgai pahit manis dlm hidup ini. Ini m'jadiakan pengalaman mngajar kita erti khidupan dan mematangkan diri kita. Sya selalu t'fikir bhawa apa nialai sebuah p'hubungn atau p'sahabatan yg t'bina. Entahlh, sukar utk sya ungkapkn dngn kata2 apabila b'bicara ttg hal ini. Mngapa begitu sukar kita nak luahkan perasaan sbnar apa yg tersirat d'hati dan fikiran kita. Bukan b'maksud m'jadi hipokir tapi hnya ingin mnjga hatinya dan p'hubungn yg telah d'bina. Mugkin ini jig t'jadi kpd setiap org atau teman2 ku yg m'jadikan terfikir negatif ttg diriny.
Hakikatnya, kita perlu ingat bhawa tidak ada manusia yg sempurna, setiap insan punya kekurangn dan kelebihnnya. T'pulanglh pd diri sendiri utk m'pergunakan dngn sebaikny.....namun, kita juga manusia biasa yg tak pernah lari dari kesilapan....




video

No comments:

Post a Comment